GASTRO BAR – ALUTIZ UPATEGIA

ALUTIZ UPATEGIKO ARDOAK DASTATZEKO GUNE EZIN HOBEA

Beratze karbonikoko ardoetan espezializatuak, Pascual Berganzo familiaren upategiak.

Familiaren tradizioari jarraiki, Alutiz Upeltegiaren belaunaldi berriak familiako tradiziorik zaharrenak lantzen jarraitzen du, mahastietan lan egiteko eta saldak egiteko garaian.

Samaniegon daude, Arabako Errioxako urrezko milian, eta 90 hektareatik gora mahastietan, egunero egiten dute lan kalitate handiko ardoak lortzeko.

Gainera, garai berri hauek eta enoturismoaren gorakadarekin, Alutiz Upeltegia ez da atzean geratu. 2021ean eskatutako Leader laguntzak dastatzeko eta dastatzeko gune eder hau martxan jartzen lagundu du. Upeltegiko ardoak dastatzeko aukera izateaz gain, Alutizek erakustaldi eta ekitaldi sozial eta turistikoak ere prestatzen ditu txoko txiki honetan.